Summering testfiske 2008

>> söndag 21 december 2008

Vi startar säsongen i Havöysund 11 Maj och därefter kommer vi att uppdatera bloggen med jämna mellanrum med ”färska” fiskenyheter live!
Vårt testfiske under 3 veckors tid 2008 gav mersmak och vi är övertygade om att Havöysund kommer att bli ett väldigt populärt resmål framöver.
Här erbjuds ett väldigt varierat fiske i en helt fantastisk miljö och det finns chans att fånga stora fiskar utav många olika arter. Havöysund ligger också relativt väderskyddat och risken att bli helt inblåst är därmed förhållandevis liten. Boendet håller bra standard och det finns möjlighet att bo både i hytter, 2-bäddslägenhet, dubbelrum eller i enkelrum. Priserna är beräknade för 4 pers/hytte, övriga boende mot tillägg. Sängkläder, handdukar, slutstädning samt frukost på hotellet ingår.
Vi satsar även här på att ha stora och sjösäkra båtar och under första säsongen kommer 5 st nya 23,5 fots Arronetbåtar med 135 hkr 4-taktsmotorer att finnas på plats tillsammans med en guidebåt av märket Faeton 730. Alla båtarna är topputrustade med förstklassig elektronik och övriga tillbehör. Guider från Nordic Sea Angling finns också alltid på plats.
Under vårt testfiske fångade vi massor av arter även om vi la mest tid på fisket efter hälleflundra. Det är väldigt bra strömmar i detta område och det är detta som gör att fisket efter vissa arter som t.ex hälleflundra är så bra här. Det finns flera olika strömsatta och väderskyddade sund att fiska i efter hälleflundra och som mest landade vi 15 hälleflundror/dag/båt! Givetvis återutsattes merparten. För den som önskar att vara lite pionjär är detta ställe också ypperligt. Här finns oerhört stora ytor att fiska på och med väldigt varierad botten och dessutom är området väldigt oprövat bland sportfiskare. Här finns goda möjligheter att fånga stor kungsfisk, fläckig havskatt och andra rariteter från djupen eller varför inte testa metet på grunt vatten efter rödspätta strax utanför hamnen där man kan se ”dasslocken” simma förbi runt ditt bete….
Under 3-4 timmars riktat fiske efter rödspätta fångade vi ett 10-tal spättor mellan 2,0-2,9 kg. Det talar lite om potentialen i området! Fisket efter stortorsk är också bra och om inom rimliga avstånd närmare öppet hav finns flera goda platser som levererade torskar upp till 21 kg under testfisket.
Havöysund är ett ställe som passar både nybörjaren såsom den lite mer erfarne! Skall ni introducera frun/flickvännen eller barnen i fisket så rekommenderas också Havöysund som destination!
Välkomna att följa första säsongen här på bloggen i Havöysund!

Nya campen

>> onsdag 17 december 2008

Här är våra nya fina hytter på campen längst i Norr.